IFUD1118 Operativsystemer
- Oppstart høst: Går ikke
- Oppstart vår: 30. jan 2018
- Formell fagbeskrivelse
- Kjøp faget på http://itfag.no/
- Få varsling neste gang faget kjøres:

Hva handler dette faget om?

Faget forklarer hva et operativsystem er, og hvordan det virker. Blant annet hvordan operativysystemet håndterer filer, minne og programmer. Linux brukes som eksempel, da vi har fritt innsyn i hvordan det er bygd opp.Kjøp faget på http://itfag.no/

Temaoversikt

Leksjonene kommer ut hver uke i læringsplattformen it´s learning. Du kan få et inntrykk av noe av innholdet i faget i listen under:

Du studerer i læringsplattformen itslearning:
- Hvordan studere på nett (video)
- Gode studietips (video)

Pedagogisk opplegg

Dette faget har 12 leksjoner med lærestoff. Til hver leksjon er det tilknyttet en øving, hvorav 8 må være godkjente. Øvingene er viktige for å øve inn fagstoffet og stimulere til videre utforsking av temaet som tas opp. Øvingene blir rettet i løpet av noen få dager. Du vil få tilbakemelding på en form som gjør at du som student kan vite hva som var bra og hva som var mindre bra, hvor forbedringspotensialet ligger, men ikke retting av feil. Kommentarene vil altså være veiledende i formen. Faget har også et diskusjonsforum for spørsmål, svar og erfaringsutveksling.

Lærebøker/Pensum

Det vil ikke bli brukt lærebok i dette faget. Leksjonene i faget utgjør det primære pensumstoffet.

Om faglærer
Høgskolelektor Helge Hafting har jobbet mye med Linux og open source

Kontaktinformasjon

Anbefalte forkunnskaper

Kunnskaper i grunnleggende datateknikk, litt programmeringskunnskaper.

Programvare/Utstyr

Hvis du ikke har linux fra før, kan du brenne en CD med Linux versjonen Knoppix selv. Øvingsopplegget i faget går på Linux. Det geniale med en Knoppix-cd er at du ikke trenger å installere noe som helst på pc-en din. Sannsynligvis har du Windows eller MacOS på pc-en din fra før. Det kan stå urørt. Du booter Linux fra Knoppix-cd, og kan dermed kjøre linux midlertidig.

Hvis du allerede har linux installert, kan du bruke det som det er. Da trenger du ikke Knoppix.
Kjøp faget på http://itfag.no/